Een geweldig verhaal

2 juli 2015

Ook de Telegraaf kwam even langs bij ons nieuwe restaurant in de Czaar Peterstraat!

TELEGRAAF

Eten voor twee tientjes in de Czaar Peterstraat

Restaurant InStock aan de Czaar Peterstraat 21 is net een week open en dat valt te merken. Maar de schoonheidsfoutjes op het bord en in de bediening vallen in het niet bij het geweldige verhaal achter deze eetgelegenheid, die met recht uniek te noemen valt.

Want het dagelijks wisselende menu is opgebouwd uit de restproducten van supermarkten in de stad. Niet uit de afvalbak dus, maar restanten die niet meer verkocht mogen worden en toch nog van goede kwaliteit zijn. Een topidee in de strijd tegen voedselverspilling.

Want het dagelijks wisselende menu is opgebouwd uit de restproducten van supermarkten in de stad. Niet uit de afvalbak dus, maar restanten die niet meer verkocht mogen worden en toch nog van goede kwaliteit zijn. Een topidee in de strijd tegen voedselverspilling.

Het is maar goed dat het bedienend personeel dit vooraf uitlegt, want de gasten zouden anders raar opkijken bij de geroosterde boterhammetjes die vooraf met een schaaltje olijfolie op tafel worden gezet, goed herkenbaar als delen van een halfje AH Zaanse Snijder! Vlees en vis zijn wel gewoon vers, maar InStock serveert de delen die groothandels elders niet kwijt kunnen.

Grappig is dat de dagelijkse ’Oogst’ van ingezamelde producten dwingt tot een dagmenu dat alle kanten op gaat. Zo bestond het voorgerecht eergisteren uit een Koreaanse Bibimbap (hapje plakrijst met knapperige groenten, misomayonaise en kimchi), aten we een heerlijke dunne en malse voorgesneden entrecote (wel goed dichtschroeien, chef!) met hollandaisesaus en wortelpuree en toe een ’broodpudding’ van croissant met vruchtjes.

Grappig is dat de dagelijkse ’Oogst’ van ingezamelde producten dwingt tot een dagmenu dat alle kanten op gaat. Zo bestond het voorgerecht eergisteren uit een Koreaanse Bibimbap (hapje plakrijst met knapperige groenten, misomayonaise en kimchi), aten we een heerlijke dunne en malse voorgesneden entrecote (wel goed dichtschroeien, chef!) met hollandaisesaus en wortelpuree en toe een ’broodpudding’ van croissant met vruchtjes.

Drie gangen zijn net iets meer dan twee tientjes, maar nog steeds schappelijk geprijsd op €22,50. Lekker, maar vooral leuk om mee te maken.

Ruben Koops