Instock in De Telegraaf over de hete zomer oogst en hoe wij voedselverspilling tegengaan.

Instock in De Telegraaf

4 juli 2019

Instock in De TelegraafInstock in De Telegraaf met het interview van minister Carola Schouten. Zij vertelt over haar maatregelen tegen voedselverspilling. Ook wij komen aan het woord! Freke vertelt hoe wij samen met de huidige horeca voedselverspilling willen tegengaan. Met InstockMarket.nl kunnen we overschotten en horeca met elkaar verbinden.

Weet je nog dat we vorig jaar te maken hadden met een extreem hete zomer oogst? Veel telers zaten hierdoor opscheept met duizenden kilo’s groente en fruit met een klein mankement. De producten waren daarom niet goed genoeg voor de verkoop en dreigden verspild te worden. Van te kleine pruimen tot gerimpelde snacktomaatjes. In De Telegraaf vertelt minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten over haar maatregelen. In het kader op blz, 3 staan vervolgens twee initiatieven uitgelegd, waaronder Instock.

Telegraaf kwam ook bij ons op bezoek! De filmploeg nam een kijkje in onze keuken in Den Haag, waar kok Leonie een echte Instock klassieker bereidt: de aubergine tempura gemaakt van geredde aubergines. Ook Freke vertelt hoe wij op onze manier voedselverspilling tegengaan en hoe we dit in samenwerking met de huidige horeca nog breder willen trekken. Met InstockMarket.nl verbinden we namelijk chefs en horecabedrijven aan de overschotten en imperfecte producten uit de voedselketen. Zo hopen we alle groenten, fruit en aardappelen in overschot toch nog een mooie bestemming te kunnen geven. Of dit nu in een van onze restaurants in Amsterdam, Den Haag of Utrecht is of bij een ander restaurant dat voedselverspilling op de kaart wil zetten. Met z’n allen kunnen we nog veel meer impact maken – en daar gaat het om, toch?

Wij zijn in ieder geval ontzettend benieuwd of de maatregelen van minister Schouten daadwerkelijk haar vruchten af zullen werpen. Het blijft immers een enorm groot probleem. Des te gaver is het om te zien dat een grote landelijke krant als De Telegraaf hier de aandacht voor vraagt!

Lees het online artikel hier terug en bekijk zéker de video – halverwege het online artikel!

Instock Den Haag in De Telegraaf

Instock Den Haag in De Telegraaf

Instock Den Haag in De Telegraaf