Instock: lekker en goed brunchen!

29 juli 2014

Blogger Hannet schreef een leuk stukje over ons net geopende pop-up restaurant in het Westerpark.

29 juli 2014 | Hannet @ Tumblr

Als je in Amsterdam woont, kan het je bijna niet ontgaan zijn: er is een nieuwe hotspot in town. Het Westerpark is een restaurant rijker: Instock. En aangezien datzelfde Westerpark maar 5 minuutjes lopen is van mijn huis, moest ik dus even een kijkje gaan nemen. De perfecte reden om zondag te gaan brunchen dus!

Instock is niet zomaar een restaurant. Dat wisten Bea en ik al toen we reserveerden, maar merkten we ook direct toen we binnen kwamen in de ruime en licht ingerichte ruimte. Vol enthousiasme legt een van de medewerkers het uit. Het gaat bij Instock niet alleen om gezellig, lekker eten, nee, ze willen ook graag aandacht voor voedselverspilling. Bij Instock vind je dus alleen dingen op de kaart die ze zelf die ochtend hebben opgehaald bij de supermarkt. Het zijn de restjes, het voedsel dat anders als afval zou verdwijnen. Niet omdat het over datum is, maar gewoon omdat een van de sinaasappels in het netje niet meer zo mooi is of omdat die komkommer een paar deukjes heeft opgelopen.

Omdat ze nooit weten welke producten ze binnen krijgen, verschilt de kaart elke dag. Het enige wat er zeker is, is dat je er op vrijdag en zaterdag kunt genieten van het diner (€20,- pp en iedereen eet hetzelfde menu) en op zondag van een brunch. Zoals wij nu doen dus!

Op een groot schoolbord zijn vijf heerlijke recepten en een cocktail geschreven. Het idee is simpel: voor €10,- mag je er twee uitzoeken. En als je meer honger hebt, kun je ook een derde of vierde nemen natuurlijk, daar doet niemand moeilijk over.

Ik kies de ‘Spicy Start’ (falafelrol met geroosterde groenten en pittige druiven rode ui chutney) en ‘let’s go wilde’ (perzik-gember scone met Griekse yoghurt en huisgemaakte jam van wilde perzik). Bea gaat voor het Arabisch tomatenstoofpotje met ei en de ‘chocoloco’: een chocolade genache met gesuikerde walnoten. En we beginnen met een koffie verkeerd, geserveerd met een stukje chocola van de buren, Tony Chocolonely. (Je kent ze vast nog wel van dit blog)

Genieten dus! En dat zelfs nog voor het eten geserveerd is. Ze hebben echt iets moois gemaakt van de locatie, door de luidsprekers klinkt heerlijke zondagochtend muziek en er lopen vriendelijke medewerkers die goed weten waar ze mee bezig zijn. Ze staan niet te vaak aan je tafel en als ze er wel staan, vertellen ze met liefde over het concept van Instock, als je ze vraagt natuurlijk 😉

De gerechtjes worden tegelijkertijd geserveerd, zodat je zelf kunt kiezen wat je eerst eet. Of je kunt natuurlijk alles delen. En dat wil je, want alles wat wordt voorgezet is met zorg bereid en is vooral ook erg lekker.! Jammie! Dit gaan we dus vaker doen.

Want zeg nou zelf: leuke mensen, een geweldige locatie en heerlijk eten waarmee je ook nog eens het idee hebt dat je iets goeds doet… Ik kan me slechtere zondagen voorstellen!

Klik hier voor het Origineel bericht.