Jamie Magazine én Delicious Magazine

28 april 2016

Deze week stonden we in zowel Delicious. Magazine en in Jamie Magazine met ons nieuwe kookboek.

Delicious. Magazine
“Restaurant Instock werkt uitsluitend met producten die anders verspild worden. Voornamelijk afgekeurde producten van supermarkten, maar ook visafsnijdsels van de vishandel, vleesoverschot van de groothandel of vlees van mannelijke dieren dat anders vernietigd wordt. Instock haalt het allemaal op met de elektrische food rescue car.

Freke van Nimwegen van Instock: ‘We weten van tevoren nooit wat we krijgen, dus daar zit voor onze koks de uitdaging: ze moeten improviseren. Overdag hebben we een aantal vaste gerechten, met elke dag een andere variant: Spaanse omelet bijvoorbeeld, tosti met gegrilde groenten en soep van alle geredde ingrediënten. Elke avond hebben we een nieuw driegangenmenu. We werken uiteraard niet met vaste recepten, maar hebben wel bepaalde smaken in het achterhoofd en werken met specifieke kooktechnieken. Ook maken we veel in: pickles, jams en citruscurd, zo maken we een voorraad waar we uit kunnen putten voor onze gerechten. Die producten kun je ook kopen in ons restaurant.’

Er is ook een Instock toko waar je eten kunt afhalen en een foodtruck waarmee ze door het land gaan om hun missie uit te dragen. ‘We willen awareness over wat er wordt verspild.’”

Jamie Magazine
INSTOCK COOKING, Instock
“Verdienen jouw groenten en fruit niet altijd meer de schoonheidsprijs, of balanceren de producten uit je voorraadkast tussen houdbaar en over de datum? Gooi ze niet weg! De chefs van restaurant Instock leggen je slimme technieken uit om jouw restjes nieuw leven in te blazen, ze onthullen hun no-waste geheimen en en geven je handige ‘invulrecepten’. Zo verander je een overrijpe banaan in een chipje, wordt beurs fruit ijsthee en van het kontje van een wortel maak je een heerlijke pickle. Dus plunder je (koel)kast en fruitmand en ga aan de slag. (Karakter uitgevers, €19,99)”