NOS over de strijd tegen voedselverspilling

9 september 2019

Aandacht voor de acties tegen voedselverspilling door het NOS

Afgelopen week begon Lidl met de pilot actie om producten met de houdbaarheid van die dag voor 25 eurocent aan te bieden. Een slimme actie die voor veel aandacht zorgde, maar natuurlijk óók dat deze producten niet verspild gaan worden. NOS publiceerde een nieuwsbericht over de recente acties van de supermarkten in Nederland. Dat de houding van supermarkten ten opzichte van het voedselverspillingsprobleem sterk veranderd is, moedigen wij natuurlijk enorm aan. Voedselverspilling wordt op deze manier steeds meer als een serieuze zaak behandeld.

En wat helemaal leuk was, werden wij genoemd als restaurant dat al langere tijd bezig is met de strijd tegen voedselverspilling. Daar zijn we natuurlijk trots op! NOS deelde het filmpje waarin onze chef Tiziano en oprichter Freke te zien waren. In het filmpje geeft Freke vijf tips over hoe je zelf thuis voedselverspilling kunt terugdringen.

 

Ben je benieuwd naar alle vijf tips? Je kunt het hele artikel en het filmpje hier bekijken. Wil je zelf bijdragen aan de missie om voedselverspilling terug te dringen? Breng dan een bezoekje aan een van onze restaurants in Amsterdam, Utrecht of Den Haag.