Pop-up restaurant Instock: eten met je hart

1 september 2014

Yes! Ook LINDA magazine schreef een leuk stukje over het pop-up restaurant van Instock!

1 september 2014 | Linda

Een restaurant dat kookt met afval? Het klinkt niet bepaald appetijtelijk, maar schijn bedriegt. Pop-up restaurant Instock verzamelt het voedsel van supermarkten eigenlijk weggooien en stelt hier dagelijks een menu mee samen.

Restaurant Instock
Met een busje gaan de oprichters dagelijks langs supermarkten en voedselproducenten om voedsel dat niet meer verkoopbaar is te scoren. Zo kan die licht gerimpelde courgette van de supermarkt tijdens het diner op je bord verschijnen. Of dient brood als basis voor waanzinnige croutons. Met de oogst van de dag zet de chef een drie gangen diner op tafel. En eten wat de pot schaft, is hier allesbehalve een straf.

Voedselredders
Volgens Instock gaat een derde van onze voedselproductie verloren. Als Robin Hood van de voedselverspilling probeert het restaurant grote hoeveelheden eten van de vuilnisbak te redden. Instock kookt alleen met kwaliteit restvoedsel wat nog niet over de datum heen is, zoals een gebutste avocado of geknakte asperges. Instock is alleen open op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag en geopend tot eind november op het Westergasterrein in Amsterdam.

Klik hier voor het Origineel bericht.