Nieuw dinerconcept

Instock zet voedselverspilling op een nieuwe kaart!

Djaja van den Berg Community Manager
3 juni 2018
Nieuw dinerconcept

Elke drie maanden, drie menu’s, gemaakt door drie verschillende chefs. Vanaf mei zijn wij begonnen met een nieuw dinerconcept. Niet langer hoeven onze gasten te eten wat de Instock-pot schaft. We bieden nu per locatie 8 verschillende gerechten, waaruit onze gasten kunnen kiezen! Elke Instock chef heeft namelijk een eigen persoonlijke draai aan het nieuwe diner gegeven. Eeuwenoude conserveringstechnieken, creativiteit en lef vormen de basis voor deze gerechten, die mogelijk zijn gemaakt door het toegenomen aantal beschikbare producten. Meer producten, oftewel meer voedselverspilling!? Nee dat gelukkig juist niet. We halen nu een groter deel op van het eten dat anders verspild zou zijn. 

Nieuw dinerconcept

Inmiddels komen er dagelijks enorme hoeveelheden kratten binnen bij het Food Rescue Center van Instock. Wat voor producten hier binnenkomen? Dat zijn bijvoorbeeld overschotten of groente en fruit met een schoonheidsfoutje. De producten zijn afkomstig van ruim 160 Albert Heijns, maar ook van andere grote producenten, zoals Bakker Barendrecht. 

Waar onze chefs voorheen elke dag een nieuw menu moesten bedenken op basis van ‘de oogst van de dag’, is er nu ruimte gekomen om al hun ervaring tot uiting te laten komen in de beste gerechten.  “Op deze manier hopen we onze gasten nog meer te verbluffen”, vertelt Freke, mede-oprichtster van Instock. “Op het gebied van kwaliteit willen we ons richten op de Bib Gourmand (prijs voor een zaak met een goed driegangenmenu voor maximaal 37 euro, red.). Zodoende willen we nog meer mensen en bedrijven laten zien dat voedselverspilling op een heerlijke manier tegengegaan kan worden.”

Nieuw dinerconcept

Wat dacht je van een zacht zalmbuikje in Utrecht, Poolse Gnocchi in Amsterdam of een tropische fruitpizza in Den Haag? Elk gerecht heeft een bijzonder verhaal. Zo worden in veel gerechten producten bijvoorbeeld gebruikt van schil-tot-pit, maar ook het liefdesleven van de chefs is een inspiratie geweest voor de gerechten.  En het goede nieuws is, de gerechten bestaan nog steeds voor minimaal 80% uit geredde ingrediënten! Benieuwd geworden? Bekijk de menukaarten hier

Nieuw dinerconcept

Ga snel een keer proeven bij één van onze restaurants óf, nog beter, probeer ze allemaal! Het huidige menu is beschikbaar tot en met augustus.