food100

Onze Selma Seddik in Food100-2018!

Anouk Michon Community Management Stagiaire
22 oktober 2018

Een mooie nominatie voor onze Selma Seddik (Mede-oprichtster), in de Food100-lijst van 2018. Deze lijst geeft een beeld van het voedselnetwerk met de gamechangers van nu en de changemakers van de toekomst. Er waren ruim 600 aanmeldingen en in oktober 2018 werd de lijst door de vakjury bekendgemaakt. De jury selecteerde 50 changemakers met een leeftijd onder de 30 jaar en 50 changemakers met een leeftijd van 30 jaar en ouder.

Waar staat Food100 voor?

Aantasting van de biodiversiteit, industrialisering van de landbouw, verminderend dierenwelzijn – er is tegenwoordig veel mis met het voedselsysteem. De groeiende wereldbevolking en de noodzaak om goedkoop te voeden brengt problematische gevolgen met zich mee. Food100 wil deze race stoppen en keren. Het netwerk van Food100 bestaat uit voedselveranderaars, die foodgeneraties willen verbinden en het gevestigde leiderschap willen inspireren. Daarnaast willen zij de nieuwe generatie kansen bieden om de toekomst vorm te geven met nieuwe initiatieven.

Eén verbindend netwerk

Food100 koppelt talent aan invloed. We gaan de strijd samen aan en daarom worden jonge talenten gelinkt aan ervaren gamechangers, zodat een verbindend netwerk ontstaat, waarmee veel bereikt kan worden. Onze Selma behoorde tot één van de ervaren gamechangers met een uitgebreid netwerk, tracerecord en grote invloed binnen het voedselsysteem. Een aantal initiatiefnemers hebben een speciale vermelding gekregen. Bekijk hier de hele lijst van de Food100.

food100