Opening Instock!

Freke van Nimwegen Mede-oprichter
4 juni 2015

Opening Czaar Peterstraat

Vorig jaar juni stonden we op de opening van ons pop-up restaurant op het Westergasterrein. Alles nog spannend en nieuw. En nu 1 jaar later, hebben wij zoveel geleerd, allemaal op onze eigen manier. Ons team groeide van 4 naar 35 enthousiastelingen. We zijn van een pop-up restaurant naar een afhaaltoko, foodtruck en een permanent café restaurant gegroeid. Op social media groeiden we van 0 naar 7000 volgers. De teller staat op meer dan 40.000 borden met gered eten, en daar zitten de afhaalmaaltijden van de toko nog niet eens bij.

Maar wat ons betreft is dit nog maar het begin. Want het zijn mooie aantallen, maar in realiteit is het percentueel gezien een erg klein deel van de totale verspilling. We kunnen niet oneindig blijven produceren, consumeren en weggooien. De tijd is rijp voor nieuwe initiatieven die uitdagen om een andere kijk op de maatschappij en ons voedselsysteem in te nemen. Wij zijn nog lang niet klaar met voedselverspilling op de kaart te zetten.

 

Deze week is het zover: de opening van ons nieuwe café restaurant op de Czaar Peterstraat 21. Aan alle buurtbewoners en ondernemers uit de buurt: bedankt voor het nu al hartelijke en warme welkom! Zoveel mensen die al een praatje kwamen maken of een berichtje stuurden om ons succes te wensen. De Czaar Peterbuurt bruist! Er is zoveel energie om de buurt nog leuker te maken, dus wij hebben ontzettend veel zin om de buurt beter te leren kennen en er iets moois van te maken.

Een grote verandering ten opzichte van ons pop-up restaurant is dat we hier iedere dag open zijn voor ontbijt, lunch en diner, maar ook voor een kop koffie aan de leestafel of een borrel na werk. We waren het er al snel over eens dat deze nieuwe plek meer dan alleen een restaurant moest worden. We willen een locatie worden waar over eten wordt gepraat, waar open discussies worden gevoerd en waar we mensen met een visie en een can-do mentaliteit aan het woord willen laten. Daarom organiseren we op regelmatige basis evenementen waarin de thema’s food, food waste en ondernemerschap centraal staan. Zo is er zondag 14 juni de opening van de expositie van The True Size of Food, waarin ontwerper Marijke onze absurde omgang met eten illustreert. Aanstaande dinsdag 16 juni is de eerste editie van de Czaar Peter Food Nights, waar we ondernemers uit de straat vragen om iets over hun product vertellen. De evenementen vind je op onze website en facebook, dus meld je aan!

We hopen jullie te zien op onze nieuwe locatie! Samen met jullie kunnen we impact maken en steeds meer eten van de afvalbak redden. Tot snel!