medewerker spoelkeuken

Over Ons

Meet the instockies

We bestaan inmiddels uit een groot team van enthousiaste mensen met één duidelijke overeenkomt: we houden van eten… En niet van verspilling! Van een creatief keukenteam (ook wel onze kunstenaars genoemd), tot goedlachse bediening en onze food rescue drivers die voor dag en dauw de producten ophalen. En dan hebben we nog een paar kantoorhelden, die zich richten op nieuwe projecten zoals ons Pieper Bier en het kookboek Instock Cooking. Ook een Instockie worden? Check de vacature pagina!

 

TIJDLIJN

 

Nominaties en prijzen Instock

* Augustus 2014: Instock door the Guardian in de top 10 restaurants van Amsterdam
* Oktober 2014: Instock genomineerd voor Accenture Innovation Awards
* Oktober 2014: Instock wint Groen lintje van GroenLinks
* November 2014: Selma in de Duurzame Jonge 100 lijst
* Januari 2015: Instock genomineerd voor Beste Start-up award 2015 bij ABN AMRO Retailer of the Year.
* Oktober 2015: Instock genomineerd in de Viva400-lijst
* Oktober 2015: Instock ontvangt de Making Ideas Happen Award 2015 van Ahold
* Oktober 2015: Selma namens de Global Shapers Community aanwezig op World Economic Forum 2015 in Davos
* Januari 2016: Instock oprichters in de Europese Forbes 30 under 30 lijst
* April 2016: Instock genomineerd voor de Randstad Talent Award
* Mei 2016: Freke in de Duurzame Jonge 100 lijst en verkozen als boegbeeld
* November 2016: Bart op nummer 57 in de FavorFlav Top 100 Food Influencers van 2016
* November 2016: Instock genomineerd voor Beste Leerbedrijf Horeca 2016
* November 2016: Pieper Bier genomineerd voor Horecava Innovation Award 2016 in categorie Food & Beverage
* December 2016: Bart genomineerd voor F&B Professional van het Jaar
* Januari 2017: Pieper Bier wint Karel de Vos Duurzaamheid Award op de Horecava
* Juni 2017: Instock wint het Groene Lintje van GroenLinks
* Juni 2017: Instock wint prijzen voor het Beste Restaurant van de provincie Utrecht en Beste Restaurant van de stad Den Haag bij de Leukste Restaurant Verkiezing
* Juni 2017: Instock is genomineerd voor de Duurzaamheidsprijs van de Natuur- en Milieufederatie Utrecht
* Juni 2017: Bart staat in de Duurzame Jonge 100 lijst
* Augustus 2017: Instock genomineerd voor de Natuur en Milieu Utrecht Duurzaamheidsprijs
* Oktober 2017: Instock wint Duurzame Week Horeca Award
* Oktober 2017: Freke staat op nummer 21 van de Duurzame 100 van Trouw
* Oktober 2017: Instock wint NMU Duurzaamheidsprijs
* Oktober 2017: Instock zit bij de laatste 2 van de DAM-prijs, stadsdeel Centrum
* Oktober 2017: Bart is genomineerd voor de Amsterdamse Ondernemersprijs
*  November 2017: Instock is finalist voor de People’s Choice Award van The Circulars 2018
* December 2017: Instock Utrecht is genomineerd voor het Leukste Restaurant van Utrecht 2018
*  Januari 2018: Instock is tweede geworden bij de People’s Choice Award van The Circulars 2018

BewarenBewaren

De oprichters

Selma, Merel, Bart en Freke leerden elkaar kennen bij Albert Heijn. Als assistent supermarktmanager zagen ze een kans om een betere bestemming te creëren voor de onverkochte producten. Met support van Albert Heijn hebben ze Instock kunnen realiseren. Met hun restaurants, producten en catering geven ze opnieuw waarde aan onverkochte producten. Bovendien wil Instock mensen bewuster maken van het probleem en hoe ze hier zelf aan bij kunnen dragen. Instock is een sociale onderneming en 100% van de winst wordt ingezet om onze missie na te streven. Inmiddels vormen Bart, Selma en Freke het bestuur van Instock. Merel is sinds juni 2015 niet meer werkzaam bij Instock maar nog steeds onze supporter! 

vacature community manager

Het Team

Mensen zijn vaak verrast als ze zien wat voor heerlijke gerechten we maken van verspilde ingrediënten.

Bart Roetert

Mede-oprichter

Voedselverspilling is een zaak van iedereen, we willen anderen ook inspireren met reststromen te werken.

Selma Seddik

Mede-oprichter

We kunnen niet oneindig blijven produceren, consumeren en weggooien. De tijd is rijp voor nieuwe initiatieven die uitdagen om een andere kijk op de maatschappij en ons voedselsysteem in te nemen.

Freke van Nimwegen

Mede-oprichter

Met technieken als fermenteren, inmaken en pekelen kun je de lekkerste gerechten op tafel zetten.

Lucas Jeffries

Head-Chef

Met elk gerecht wil ik de gasten verbazen en inspireren om thuis ook bewuster om te gaan met voedselverspilling.

Sil Peppelenbosch

Chef Utrecht

pubquiz amsterdam

Het is te gek om te zien wat er achter de schermen allemaal gebeurt om uiteindelijk dat verrassende gerecht op tafel te krijgen.

Loes Huisman

Assistent Operations Manager

Te gek om mijn commerciële ervaring nu te mogen inzetten voor social responsibility en duurzame relaties voor Instock!

Michel Bruynseels

Account Manager

Te gek om rollend door het land mensen te laten proeven en genieten van geredde hapjes en drankjes.

Roderick Vernooy

Catering manager

Het mooiste aan mijn werk vind ik om zoveel mensen oprecht te verassen met wat we maken van producten die anders verspild zouden zijn!

Evelyne Jansen

Restaurant manager Amsterdam

We gaan Den Haag eens laten zien wat voor lekkere dingen je kunt maken met verspilde ingrediënten!

Nina Graaff

Restaurant manager Den Haag

Ik heb ontzettend veel zin met Instock Utrecht voedselverspilling op de kaart te zetten!

Lisa Seebregs

Restaurant manager Utrecht

Te gek om aan de slag te gaan met het aansluiten van nóg meer AH’s bij Instock. Let’s rescue some food!

Vera Voorend

Food Rescue Support

Er is nog heel veel te doen, maar nu al zie je dat mensen steeds bewuster worden van voedsel. Te gek om te zien!

Ruby van den Broek

Creative Designer

De weg naar een circulaire economie voor voedsel is bij Instock niet alleen genieten, maar wordt ook tastbaar gemaakt. Geweldig om hier onderdeel van te zijn!

Djaja van den Berg

Community Manager

Fantastisch om deel uit te maken van een team die de strijd tegen voedselverspilling aangaat. Perfect dat dit hand in hand gaat met super lekker eten (en ons zelf gebrouwen bier)!

Jet Maasbach

Community Management Trainee

We zoeken nog nieuwe collega’s! Ga naar de Vacature pagina voor meer info.

Vacatures