Instock

Rescue brood en citrus, geniet van een Hemelse Wafel

Jet Maasbach
9 maart 2018
Hemelse Wafels van geredde broden en citrussen

Jaarlijks wordt zo’n 380 miljoen kilo brood verspild! Dat is op zuivel na het meest verspilde product in Nederland. Daarnaast wordt 5 tot 10 procent van al het geproduceerde fruit weggegooid, super zonde! Met dit verspilde brood en fruit kan je namelijk nog heel veel lekkers maken. Wat dacht je van een Hemelse Wafel: een combinatie gered brood én… citrus! Voor de echte zoetekauwen onder ons.

Maar hoe is het mogelijk om een wafel te maken van geredde producten? Wij doken de keuken in om de bedenker van de Hemelse Wafel te spreken – chef-kok Lucas Jeffries – en zijn geheim te ontrafelen.

Verrassende wafel

Laten we beginnen bij de wafels. Instock to the rescue: croissants en broden worden normaal gesproken aan het einde van de dag weggegooid. Met deze producten is nog allerlei lekkers te maken en daarom haalt Instock ze op. Het leuke aan deze  onze Hemelse Wafels is dat ze elke keer anders zijn. Het ligt er maar net aan welke producten Instock binnen krijgt. De ene keer is de wafel gemaakt van brood, de andere keer van croissants, en de keer daarna juist weer van een combinatie van die twee – hoe verrassend is dat!

 Drie keer creatief met citrus

Mandarijnen, sinaasappels, limoenen en citroenen zijn allemaal voorbeelden van citrusvruchten. Deze zijn op veel manieren te gebruiken. Zo kan het fruit ingemaakt worden in zoetzuur, is er schuim van te maken of kan het verwerkt worden tot een heerlijk sausje. Hmm! Deze drie conserveringstechnieken heeft onze Chef-Kok Lucas Jeffries allemaal toegepast. De mandarijnen worden ingemaakt in zoetzuur, hierdoor wordt de houdbaarheid enorm verlengd én krijgen de mandarijnen een heerlijke smaak. Hoppa, dat zijn twee vliegen in één klap. De sinaasappels worden verwerkt tot een schuim die met een slagroomspuit op het bord wordt geserveerd. Het kleurrijke sausje is ook volledig gemaakt van geredde sinaasappels. Ha, snoepen was nog nooit zo duurzaam. Eet smakelijk!