Kromkommer, Instock en Too Good To Go lanceren de Rescue Room

Freke van Nimwegen Mede-oprichter
25 april 2019

Kromkommer, Instock en Too Good To Go lanceren de “Rescue Room”

Om aandacht te vragen voor voedselverspilling én om te laten zien dat we juist samen tot een oplossing kunnen komen lanceren we vandaag samen de Rescue Room.

Kromkommer, Instock en Too Good To Go zijn alledrie sociale ondernemingen die voedselverspilling aanpakken. Dit doen ze ieder op een andere plek in de voedselketen, variërend van boer tot bord. De drie ondernemingen geloven in de kracht van samenwerken in de keten om zo verspilling op te lossen. Zij hebben de krachten gebundeld om met de Rescue Room zoveel mogelijk mensen te bereiken. Omdat er nog steeds veel voedsel wordt verspild, is het doel van dit spel niet om zelf te ontsnappen, maar vooral om zoveel mogelijk eten te laten ontsnappen aan een toekomst in de vuilnisbak; the rescue is on!

Een unieke escape room over en tegen voedselverspilling
Een oplossing vinden tegen voedselverspilling is zo makkelijk nog niet. In de Rescue Room is het doel daarom niet om zelf te ontsnappen maar om zo veel mogelijk eten te redden door puzzels en raadsels rondom het thema voedselverspilling op te lossen. Volgende week is de Rescue Room te spelen in de restaurants van Instock: op 29 en 30 april in Utrecht, op 1 en 2 mei in Amsterdam en 3 en 4 mei in Den Haag.

Hoeveel eten red jij in 20 minuten?
In de Rescue Room word je uitgedaagd om binnen een tijd van 20 minuten zo veel mogelijk eten te redden door puzzels en raadsels op te lossen. Hoe beter je dat doet, hoe meer groente je redt. Degene met de hoogste score mag zich met trots winnaar noemen. Maar omdat iedereen een positieve bijdrage levert, wordt na afloop iedereen beloond met een tasje geredde groente afkomstig van teler Martin Topper en van Instock. Die groente kunnen thuis omgetoverd worden tot een lekker soepje of maaltje.

Samenwerken aan een oplossing tegen voedselverspilling
Wereldwijd wordt ruim een derde van ons eten verspild. Groente en fruit maken een groot deel uit van deze verspilling. Bijna de helft van deze gezonde en lekkere producten haalt zelfs ons bord niet. De impact van deze verspilling op het milieu is groot. Want dit betekent ook dat de gebruikte grondstoffen die nodig zijn om dat eten te produceren verspild worden. Om aandacht te vragen voor deze enorme verspilling en om te laten zien dat we juist samen tot een oplossing kunnen komen, is de Rescue Room ontwikkeld.

Waar en wanneer?
De Rescue Room gaat op 29 en 30 april van start bij het Instock Restaurant in Utrecht. Op 1 en 2 mei verhuist de Rescue Room naar Instock Amsterdam en op 3 en 4 mei kan er eten gered worden bij Instock Den Haag. Dagelijks is de Rescue Room geopend van 17.00 tot 22.00 uur. Op 4 mei is de Rescue room open van 12.00 tot 17.00 uur. Een ticket kost 12 euro en kun je via deze link bestellen. Je koopt een ticket voor een timeslot van 30 minuten. Er zijn twee rondes per uur, dus je vindt altijd wel een gaatje in je agenda om te komen.

Uniek in Nederland
Het is de eerste keer dat in Nederland een escape room ontwikkeld is gericht op het thema voedselverspilling. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zorgt met de stichting Samen Tegen Voedselverspilling dat de Rescue Room zelf ook een duurzame toekomst heeft. Toine Timmermans, directeur Samen Tegen Voedselverspilling: “In samenwerking tussen de initiatiefnemers en Samen Tegen Voedselverspilling wordt de Rescue Room de komende jaren vaker ingezet om nog meer mensen te inspireren en te motiveren tot verspillingsvrij gedrag”

De tasjes waar we de geredde groenten in meegeven zijn een leuke samenwerking met F&F Verpakkingen. Deze zijn gemaakt van naturel katoen en zijn hartstikke duurzaam, want ze kunnen nog nog jaren mee. Perfect voor je groente en fruit of om mee te nemen naar het strand!