Rescue Room

Een unieke Escape Room over én tegen voedselverspilling

Rescue Room

De Rescue Room is een spannende Escape Room waarin het niet jouw doel is om te ontsnappen, maar om zoveel mogelijk groente van de verspilling te redden. Hoe je dat precies doet? Door de verschillende puzzels en raadsels over het thema op te lossen! De door jou geredde kilo’s groente krijg je vervolgens mee in een toffe net bag, zodat je er thuis de lekkerste gerechten van kunt maken.

En dat is hartstikke belangrijk, want wereldwijd wordt ruim een derde van ons eten verspild. Groente en fruit maken daar een groot deel van uit. Bijna de helft van deze gezonde en lekkere producten haalt zelfs ons bord niet. De impact van deze verspilling op het milieu is groot. Want dit betekent ook dat de gebruikte grondstoffen die nodig zijn om dat eten te produceren verspild worden. Met de Rescue Room vragen we aandacht voor voedselverspilling en laten we zien dat we samen tot een oplossing kunnen komen. Are you coming to the rescue (room)?

Praktische informatie

Wie, wat, waar, wanneer?

De eerste week van de Rescue Room vond plaats van maandag 29 april tot en met zaterdag 4 mei 2019. Om de twee dagen verhuisden we naar een ander Instock restaurant zodat de Rescue Room in Utrecht, Amsterdam én Den Haag gespeeld kon worden.

 

Was jij erbij en/of wil je de volgende keer absoluut niet missen? Houd ons Facebook-evenement in de gaten voor foto’s, tips en de aankondiging van de nieuwe data.

Eten redden bij Instock

Wil je nog meer eten van de verspilling redden? Kom gerust langs voor een ontbijt, lunch of diner bij één van onze restaurants!

De net bags zijn een leuke samenwerking met F&F Verpakkingen en zijn gemaakt van naturel katoen. Hartstikke duurzaam, want deze tasjes kunnen nog jaren mee. Perfect voor je groente en fruit of om mee te nemen naar het strand!