Laatste nieuws – snacktomaatjes reddingsactie

Freke van Nimwegen Mede-oprichter
3 augustus 2018

Reddingsactie snacktomaatjes

Wij kregen donderdag 2 augustus een bijzonder telefoontje… of we 6 MILJOEN snacktomaatjes van de verspilling willen redden!? De tomaatjes van teler Greenco hebben lichte rimpeltjes en deukjes door de aanhoudende hitte. Door deze schoonheidsfoutjes voldoen ze niet aan de kwaliteitseisen van de teler en kunnen ze niet naar de afnemer. Tegen zo’n hoeveelheid kunnen zelfs onze chefs en onze horeca afnemers niet op. We hebben daarom donderdagmiddag een facebook bericht geplaatst met de vraag wie tomaatjes (gratis) wil komen afhalen en hoeveel. Hier is massaal op gereageerd. We proberen nu de logistiek en de ophaalmomenten in goede banen te leiden.

UPDATE!

Bedankt voor het massale reageren food rescuers! Wij verwachten in totaal 500.000 tomaatjes te redden dankzij jullie. De rest heeft de teler zelf kunnen verspreiden in zijn netwerk!

Locaties en ophaaltijden:
Instock Amsterdam, Czaar Peterstraat 21 – ZE ZIJN ALLEMAAL GERED IN AMSTERDAM!
Instock Utrecht, Vleutenseweg 382 – ZE ZIJN ALLEMAAL GERED IN UTRECHT
Instock Den Haag, Buitenhof 36 – za. 4 aug vanaf 14 uur –> nog veeeel tomaatjes te redden!!

LET OP: neem je eigen bak/doos/tas mee om de geredde tomaatjes in te vervoeren. En op=op, we kunnen door de hoeveelheid reacties niet toezien wie hoeveel mee krijgt.

Bij de teler is bij Middenmeer + Honselersdijk alles al helemaal op! Alleen reserveringen 100 kg+ die zijn bevestigd kunnen nog opgehaald worden. In Someren is nog een beperkte voorraad. Alleen reserveringen 100 kg+ die zijn bevestigd kunnen nog opgehaald worden. Verder max 5 kg per persoon, reserveren niet mogelijk. Kom morgen op tijd want op = op!