Ambitieuze ondernemers starten campagne tegen voedselverspilling

Ruby van den Broek Creative Designer
12 maart 2018

Ambitieuze ondernemers starten campagne tegen voedselverspilling

Uit onderzoek van het FAO (Food and Agriculture Organization) blijkt dat wereldwijd elk jaar 1,3 miljard ton voedsel verloren gaat. Dit komt neer op zo’n €2,5 miljard per jaar in Nederland. Een gigantisch bedrag, maar ook een probleem met enorme impact dat zich niet makkelijk laat oplossen.

Bij Instock zetten we voedselverspilling op de kaart door onverkochte producten alsnog een heerlijke bestemming te geven. Maar het probleem is een veelkoppig monster die we niet alleen aan kunnen. Daarom slaan we de handen ineen met onze partners in crime, oftewel: ondernemers die net als Instock ook heerlijke producten maken van eten dat anders verspild zou wordenDenk aan soep van kromme groente (Kromkommer), bier van oud brood (Instock) of zeep gemaakt van sinaasappelschillen (Beeblue). Samen met hen starten wij de campagne ‘Verspilling is verrukkelijk’.

De ondernemers
Maar wie zijn dan die innovatieve ondernemers die een einde willen maken aan het probleem van voedselverspilling? Verspilling is Verrukkelijk is een initiatief van Kromkommer, Instock, Potverdorie!, GRO Mushrooms, BeeBlue, Soupalicious, ThijsTea, de Verspillingsfabriek, Coco Conserven, Betuwse Krenkelaar, Yespers, De Lekkere Man, The Ketchup Project, De Tweede Jeugd, De Bokkenbunker, Glorious Bastards, Twisted, AND Cheesetrade en MVO Nederland. 

Verspilling is Verrukkelijk
Tijdens deze campagne laten deze Nederlandse food surplus ondernemers samen met MVO Nederland zien dat je van reststromen verrukkelijke producten kunt maken. Het streven is dat deze producten in heel Nederland in het schap komen, zodat ze beschikbaar worden voor het grote publiek. Later dit jaar lanceert Verspilling is Verrukkelijk een gezamenlijk eindejaars-geschenkpakket en het Verspilling is Verrukkelijk-assortiment zal op steeds meer plaatsen te vinden zijn, waaronder in (bedrijfs)restaurants.


 

MEER WETEN?

Meer weten over de Verspilling is Verrukkelijk campagne? Kijk vanaf 13 maart op verspillingisverrukkelijk.nl.

Voor het officiële persbericht, klik hier.

Meer weten over voedselverspilling in het algemeen? Bekijk dan onze pagina over voedselverspilling hier!