Gezonde voeding

The Road to Rescue

Volg onze geredde ingrediënten van boer tot bord!

The Road to Rescue

In onze restaurants koken we iedere dag met ingrediënten die anders verspild zouden worden. Van bloemkolen met een afwijkend formaat tot pompoenen met een plekje: de chefs toveren ze om tot de lekkerste gerechten. Zo gaan we voedselverspilling tegen! Maaaaarr, waar komen deze producten precies vandaan en waarom zouden ze anders verspild worden? In de videoreeks ‘The Road to Rescue’ laten we je de weg van het geredde groente en fruit zien. Want voor ze bij ons in de restaurants op het bord belanden, leggen ze nog een hele reis af. Van de producent, teler of verpakker naar het Food Rescue Center, waarna ze vervolgens in handen van onze chefs komen. Kijk je mee?

#1: Bloemkool 

In de pilot aflevering volgen we de bloemkool, die vanwege zijn kleine formaat niet goed genoeg is voor de verkoop.

#2: Pompoen

In de tweede aflevering volgen we de pompoenen van teler Dennis van de Weerd. Jaarlijks dreigt zo’n 10 tot 20% van zijn pompoenen verspild te worden, omdat hier te veel plekjes op zitten. En dat terwijl dat verder helemaal geen invloed heeft op de smaak en kwaliteit!