Circulaire drankjes

Tips voor circulaire drankjes: fruitig en circulekker!

Anouk Michon Community Management Stagiaire
15 januari 2019

Wij gaan nog even door met het delen van tips en tricks in het kader van de Week van de Circulaire Economie. Deze keer delen we tips voor verantwoorde drankjes met je. Natuurlijk kun je kiezen voor een Pieper of Bammetjes Biertje, maar mocht je willen gaan voor  een non-alcoholisch circulair drankje, dan hebben wij hier drie tips voor je die je zeker niet zullen tegenvallen. In deze drie drankjes is fruit verwerkt. En hoewel fruit helaas nog vaak wordt verspild vanwege een schoonheidsfoutje, of simpelweg vanwege overproductie, zijn wij des te blijer dat er goede (circulaire!) initiatieven zijn die het fruit met liefde in hun drankjes verwerken.

1. Roze Bunker

Sinds kort schenken we de heerlijke siropen van Roze Bunker bij onze restaurants in Amsterdam, Den Haag en Utrecht! Heb je de flessen al gespot achter de bar? De Fruitslagers van Roze Bunker brouwen de siropen van logisch fruit en verse kruiden. ‘Logisch fruit’ betekent voor Roze Bunker dat het fruit uit de buurt komt en op een goede manier is geteeld, maar ook dat er steeds gedacht wordt aan hoe het productieproces in de toekomst verbeterd kan worden. Tijdens het brouwen en tijdens het transport van de siroop wordt ook nog eens gedacht aan circulariteit. Roze Bunker levert namelijk compacte smaakexplosies die restaurants vervolgens zelf kunnen aanlengen zodat er een heerlijk drankje ontstaat. Zo hoeft er geen water vervoerd te worden en werken we toe naar een wereld met minder verpakkingen.  Daarnaast gooit de Fruitslager liever niets weg. Met de fruitresten wordt geëxperimenteerd om nieuwe producten te maken! Meer lezen? Bekijk de website van Roze Bunker.

Circulaire drankjes

2. Thijsthee

Wij zeggen zeker geen nee tegen Thijsthee! Deze heerlijke thee is ontstaan toen Thijs als Sous Chef zag dat er grote hoeveelheden eten verspild werd. Hij ging de uitdaging aan en ontwikkelde lekkere ijsthee, gezet met biologische ingrediënten, bijzondere theesoorten én vers fruit dat anders zou worden weggegooid. Thijsthee is 100% natuurlijk, biologisch, vegan én gutenvrij. Je kunt ook nog eens afwisselen, want Thijsthee is in drie smaken verkrijgbaar. Als je Thijsthee drinkt, geniet je dus niet alleen van een heerlijke ijsthee maar ga je ook nog eens voedselverspilling tegen. Een win – win dus! Check de website van Thijsthee voor de verkooppunten.

circulaire drankjes

3. Krenkelaar

Het woord ‘Krenkelaar’ komt uit de Leidse volksmond en betekent ‘fruit dat perfect van smaak is, maar een plekje of vlekje heeft.’  Fruit met een schoonheidsfoutje, niet volkomen gaaf fruit, of hoe je het ook wilt noemen, bij Instock kennen we dit fruit maar al te goed en we weten dan ook dat je hier iets hartstikke moois mee kunt maken. In de Betuwe worden van deze Krenkelaars heerlijke (non-aloholische) appelsprankel en appelcider gemaakt. Benieuwd waar je zo’n heerlijk circulair glaasje kunt drinken? Bekijk dan de website van de Betuwse Krenkelaar.

circulaire drankjes
Wil je meer weten over een circulaire levensstijl? Laat je inspireren door ons kookboek Circular Chefs en kies voor klimaatvriendelijk koken. Cheers!