Tips voor duurzame keuzes

Milena Klijn Stagiaire Community Management
24 november 2020

Tips voor duurzame keuzes

Cadeautjes, cadeautjes en nóg eens cadeautjes. De maand december staat, naast alle gezelligheid, toch wel bekend om de vele cadeautjes geven en ontvangen. Dat is natuurlijk super leuk, maar hoe goed is dat nou eigenlijk? Elke keer weer nieuwe spullen kopen voor iemand, terwijl het produceren van deze spullen lang niet altijd op een duurzame manier gebeurt. Zouden we niet allemaal wat meer moeten nadenken bij het kopen van nieuwe spullen? Er zijn namelijk genoeg manieren om iemand blij te maken met duurzame cadeaus. Wij geven je graag een aantal tips om je hierbij te helpen!

Gebruik en hergebruik

Kijk eens rond in je eigen huis. Er ligt vast ergens nog een boek te verstoffen die je ooit op een verjaardag hebt gekregen, een mooie trui die jou niet meer past of een leuke bloempot waar je er misschien al nét iets teveel van hebt. Het geven van een hergebruikt cadeau helpt jou mee aan een duurzamer leven én is ook nog eens goed voor je portemonnee. Je kunt deze tip bijvoorbeeld ook gebruiken tijdens een Sinterklaas dobbelspel. Neem allemaal drie kleine voorwerpen mee van thuis en speel daarmee het spel. Zo hoef je geen nieuwe spullen te kopen én maak je iemand anders blij met een duurzaam cadeau. 

Kies voor circulair

Wil je toch een nieuw cadeau kopen? Ga dan voor circulaire producten. Wat dacht je van het vrolijke Bierpakket van Instock? Dit pakket zit vol lekkere speciaal bieren waarmee je voedselverspilling tegen gaat! Of kies een Instock Product Box waar er, naast deze lekkere speciaal bieren, ook nog granola en een kookboek waarmee je circulair leert koken bij zit. En houdt de ontvanger van koken? Kies dan voor een Support Locals Box. Bij Support Locals heb je keuze uit verschillende boxen gevuld met mooie producten van lokale ondernemers. Hierbij steun je de ondernemer én laat je iemand genieten van de lekkerste producten!

Maak herinneringen

Een cadeau hoeft natuurlijk niet altijd tastbaar te zijn. Je kunt er ook voor kiezen iemand een doe-cadeau te geven. Ga samen op pad en geef iemand een dagje museum of een andere activiteit cadeau. Een doe-cadeau is niet alleen maar duurzaam en goed voor het milieu, maar ook super leuk! In plaats van dat je iemand een cadeau geeft voor bijvoorbeeld in huis, kun je op deze manier samen herinneringen maken!

We hopen dat we jou met deze tips een handje hebben geholpen in het maken van duurzame keuzes, succes!