De meest verfrissende zomerse drankjes van Instock

Jet Maasbach
8 mei 2018
Experimenteren met verfrissende zomerse drankjes

Bij Instock zijn we dol op experimenteren met alle producten die wij van de verspilling hebben gered. Daarom zijn onze chefs en bartenders aan de slag gegaan om de meest verfrissende zomerse drankjes te creëren! Want hoe tof is het dat je tijdens het drinken van je verfrissende drankje ook nog kan bijdragen aan de vermindering van voedselverspilling? Precies om die reden hebben wij een top 3 gemaakt van onze nieuwe lievelingsdrankjes.

 

Aziatische kombucha

Toen de Australische head-chef Lucas zo’n vijf jaar geleden in Nederland kwam, was dit zomerse drankje bijna nergens verkrijgbaar. Totdat hij tijdens een etentje aan de praat raakte met de chef van een restaurant in Rotterdam. Daar zag hij een weckpot kombucha met een kraag van scoby staan. Wat, scoby?! Dit staat voor Symbolic Community Of Bacteria & Yeast. Klinkt heftiger dan het is. Dit laagje ontstaat namelijk na het fermenteren van fruit. Lucas mocht een deel van deze zeldzame scoby-laag meenemen, om zelf een bijzondere kombucha mee te maken. En dat heeft hij gedaan.

Door gered fruit te fermenteren in een mengsel met groene thee en suiker, krijg je een drankje met 1% alcohol, wat doet denken aan een verfrissende champagne. Daarnaast is kombucha ook nog eens super gezond: het kan bacteriën in je lichaam doden en het vermindert de kans op hartaandoeningen en kanker. Wauw, geef mij er maar 2!


 

 Tepache

Tepache klinkt je misschien niet heel bekend in de oren, maar het is een gefermenteerd ananasschillenbiertje. De ananasschillen worden met water, bruine suiker, geredde peper en gember op smaak gebracht. Onder het mom van ‘geduld is een schone zaak’ wordt dit geheel minimaal vijf dagen gefermenteerd. Want hoe langer je het geheel fermenteert, hoe fruitiger het drankje smaakt. Ben je ook zo benieuwd hoe deze Tepache smaakt? Kom hem snel een keer proeven op één van onze zonnige terrassen.

 

S-s-sangriaaaa

Op het terras van Instock kan je zonder schuldgevoel van deze cocktail genieten. Waarom? De rode wijn die in onze sangria gebruikt wordt, zou namelijk bijna verspild zijn. Gelukkig zijn deze flessen net op tijd in de handen van onze food rescuers gekomen. Waarom wijn wordt verspild? Helaas gebeurt dit regelmatig omdat de fles een verkeerd etiket, of een lastige kurk heeft. Dat laten wij ons niet gebeuren. Wij voegen hier heerlijk zomers gered fruit en nog meer magische elementen aan toe en tadaaa, daar is de zomerse sangria. Cheers! Benieuwd naar de hele drankkaart? Bekijk hem hier!