visburrito

Van kromme lekkerbek tot verrassende visburrito

Freke van Nimwegen Mede-oprichter
12 februari 2019
Kromme lekkerbek

Te groot, te klein, te krom of nét niet mooi genoeg. Er zijn tal van redenen voor een distributeur om een lekkerbek af te keuren. Niet omdat de smaak niet in orde is, maar omdat de lekkerbek anders niet in de voorgevormde verpakking past. Head-Chef Lucas Jeffries zag met eigen ogen hoe dagelijks kratten vol lekkerbekken om deze reden afgekeurd werden. Super zonde! Want er kunnen nog heerlijke gerechten gemaakt worden van deze ‘ugly fish‘, zoals onze knapperige visburrito.

Instock to the rescue!

Het verspillen van heerlijke lekkerbekjes, daar moest verandering in komen! Instock wil deze kromme vis op de kaart zetten. Letterlijk én figuurlijk. Daarom heeft chef Lucas Jeffries voor onze nieuwe lunchkaart de visburrito gecreëerd. Niet alleen de lekkerbek wordt gered, maar ook de kaas, sla, bloemkool, tomaat en heel veel andere soorten groente, waar de burrito rijk aan is. De ingrediënten die voor de visburrito worden gebruikt, zijn nog helemaal prima en voldoen aan alle eisen van de voedselveiligheid. Ze kunnen alleen niet meer verkocht worden omdat er bijvoorbeeld een scheurtje in de verpakking zit óf juist omdat er een overschot aan deze producten is.

visburrito

Ingrediënten zoals bloemkool en komkommer, die op de visburrito worden gebruikt, zijn gefermenteerd. Deze conserveringstechniek wordt gebruikt om de houdbaarheid te verlengen en om extra smaak toe te voegen, handig! Kaas is sowieso een gefermenteerd product, waardoor het langer houdbaar is. Als kers op de taart, ehh.. saus op de burrito: de chipotle saus! Deze saus van geredde groenten heeft een rokerige, pittige smaak met zoete aroma’s en is huisgemaakt door één van onze chefs. Eet smakelijk! Psst, wist je dat de visburrito de lievelingslunch is van Lucas, onze Head-Chef?

Wil je ook een lekkerbek redden van ‘de schoonheidskeuring’? Kom een keer lunchen in een van onze restaurants in Amsterdam, Utrecht of Den Haag.