Verspilling is Verrukkelijk

Verspilling is Verrukkelijk: zo ga je samen met ons de strijd tegen verspilling aan

Abbey Visser Stagiaire Community Management
29 mei 2020

Verspilling is Verrukkelijk: zo ga je samen met ons de strijd tegen verspilling aan

Ken je ons platform Verspilling is Verrukkelijk al? Met een mooie groep ondernemers delen we dezelfde missie: voedselverspilling verminderen. Dit onderwerp heeft nu een grotere prioriteit dan ooit. Tegelijkertijd hebben ondernemers die dezelfde missie hebben het lastig te verduren door de coronacrisis. Vandaar dat we een crowdfunding zijn gestart! Door mee te doen met onze crowdfunding red je op een verrukkelijke manier eten van de verspilling én help je de ondernemers de missie voort te zetten. Bestel of doneer een box vol met lekkers en ga samen met ons de strijd tegen verspilling aan. Klik hier voor de crowdfunding en bestel een box

Verspilling is Verrukkelijk

Ongeveer een derde van al het voedsel in de wereld wordt verspild – dat kan én moet anders. Niet alleen met Instock dragen we een steentje bij aan die vermindering, maar ook veel andere ondernemers leveren een bijdrage! We besloten onze krachten te bundelen en startten in 2018 samen het collectief Verspilling is Verrukkelijk. Met dit initiatief redden we zoveel mogelijk eten van de verspilling en dat allemaal op een eigen manier. Overgebleven tomaten worden omgetoverd tot soep, gered brood krijgt een tweede leven doordat er koekjes van gemaakt worden en overrijpe bananen worden gebruikt voor heerlijk bananenbroden. En het restproduct ‘bierbostel’ dat vrijkomt bij het brouwen van bier? Daar wordt heerlijke Instock Granola van gemaakt. Ingrediënten die anders geen waarde meer zouden hebben, worden zo verwerkt tot een waardevol product.

De missie gaat door – nu en na de crisis!

Inmiddels hebben we al veel impact gemaakt. Maar toen de coronacrisis om de hoek kwam kijken, zorgde dit voor ons voor een enorme uitdaging. Veel aangesloten ondernemers zijn namelijk voor een groot deel afhankelijk van de omzet afkomstig van cateraars, horeca en speciaalzaken. In korte tijd stond de omzet voor sommigen op nul. En dat terwijl we juist deze bedrijven hard nodig hebben! 

Verspilling is Verrukkelijk

Samen maken we meer impact!

Daarom zijn ze een crowdfunding gestart. Je kunt op de website van Verspilling is Verrukkelijk een pakket kopen met allerlei lekkere, mooie en ambachtelijke producten die gemaakt zijn van ingrediënten die anders verspild zouden worden. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende boxen: er is keuze genoeg! En wist je dat je de box ook kunt doneren aan de Voedselbank? De Voedselbanken hebben door de coronacrisis een grote behoefte aan voedsel, dus des te mooier dat deze producten bij hen terechtkomen!

Verspilling is Verrukkelijk

Van wie zijn die producten dan…?

Verspilling is Verrukkelijk is een initiatief van AND Cheesetrade, De Tweede Jeugd, GRO Mushroooms, The Ketchup Project, Sunt, Van Eigen Deeg, Yespers, Candy Converters, De Verspillingsfabriek, Oma Dee, Potverdorie!, Thijsthee, VeggiHap, Betuwse Krenkelaar, Food Fellows, Unwaste, Twisted Jams, Instock en Wild Catch.