Vier de feestdagen met circulaire cadeautjes!

Anouk Michon Community Management Stagiaire
4 december 2018

Vier de feestdagen met circulaire cadeautjes!

De feestdagen staan weer voor de deur! Naast al het lekkere eten en het samen zijn met familie, moeten we toegeven dat dit ook het moment is van cadeautjes geven en ontvangen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar is het altijd maar nodig om nieuwe cadeautjes te kopen? Hoewel de winkels in december vol staan met feestelijke artikelen, is dit misschien het juiste moment om eens te kijken naar wat je nog in de kast hebt staan. Want dat jij iets niet meer gebruikt, wil niet zeggen dat een ander er geen plezier meer van kan hebben! Dubbel top, toch? Zo hoef je niets weg te gooien en bespaar je ook nog eens centen!

In deze blog laten we je zien hoe je de feestdagen zo circulair mogelijk door kunt komen. En dat betekent heus niet dat je geen leuke cadeautjes kunt geven, want met een beetje speurwerk en creativiteit kom je al een heel eind! Vier jij dit jaar pakjesavond? Maak er eens een heuse doorgeefshow van! Ook bij onze restaurants in Amsterdam en Utrecht staat dit tijdens de pakjesavond op de planning. We vragen al onze gasten om eens te kijken naar wat ze zelf in stock hebben. Van boeken die je hebt uitgelezen tot speelgoed dat je bent ontgroeid. Maak er een ander blij mee en ontvang er ook zelf weer iets “nieuws” voor terug!

Nog meer tips voor circulaire cadeautjes

Ben je toch van plan om iets nieuws aan te schaffen? Met de volgende tips neem je toch nog een stap in de goede richting.

  1. Ga voor tweedehands! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de kringloopwinkel in de buurt of check welke leuke rommel- of vlooienmarkten jij nog mee kunt pakken. Van leuk speelgoed tot een mooi kledingstuk, een tweedehandsboek of een nieuw servies. Maar denk ook ook dat ene goede boek dat al uitgelezen is en staat te verstoffen in de kast.
  2. Kies voor circulaire producten van Instock of andere duurzame ondernemers van het Verspilling is Verrukkelijk netwerk! Wat dacht je van een lekker Pieper of Bammetjes Biertje voor je vriend, vriendin of vader? Je kunt deze producten bestellen via de circulaire webshop Loopedgoods.
  3. Kies voor een “doecadeau”! Je zorgt ervoor dat iemand weer een ervaring rijker is en hoeft niet weer iets materialistisch aan te schaffen. Zoek je een cadeau voor iemand die graag in de keuken staat? Dan is onze Masterclass Instock Cooking wellicht een leuke optie! Zo ben je aan het consuminderen en het is ook nog eens beter voor het milieu!
  4. Kies voor producten die een circulaire levenswijze stimuleren of een maatschappelijke boodschap met zich meebrengen, zoals één van deze vijf boeken of onze kookboeken Instock cooking of Circular Chefs.

Hopelijk hebben we je wat circulaire cadeau ideeën kunnen geven. Kom je bij ons pakjesavond vieren? Op 5 december kun je bij Instock Amsterdam en Instock Utrecht pakjesavond vieren. Neem vooral een leuk tweedehands cadeautje mee.  Check het evenement hier. Bij Instock Den Haag kun je ’s middags pepernoten bakken!