voedselonderwijs

Alliantie voedselonderwijs lancering bij Instock Den Haag

Freke van Nimwegen Mede-oprichter
5 september 2016

Maandag 5 september was de lancering van de campagne ‘Voedselonderwijs voor ieder kind’. Een gezamenlijke actie van de Youth Food Movement en de Alliantie Voedselonderwijs. En wij hadden de eer om dit bijzondere en belangrijke event te hosten bij Instock Den Haag. De campagne heeft als doel om structureel voedselonderwijs voor ieder kind op de maatschappelijke en politieke agenda te krijgen.

DOEN!

Hierbij willen we ook JOU vragen om een kleine goede daad: ga naar www.voedselonderwijs.nl, scroll naar beneden en teken de petitie door je naam en mailadres achter te laten. Het doel is meer dan 40.000 handtekeningen voor 16 oktober 2016, op Wereldvoedseldag.

Waarom vinden wij structureel voedselonderwijs belangrijk? 

Uit onderzoek blijkt dat voedselonderwijs op de basisschool helpt bij de ontwikkeling van een gezond en duurzaam voedingspatroon. Kinderen die meer weten over hun voedsel (herkomst, productiewijze, samenstelling of bereiding) hebben een grotere kans op een gezond voedingspatroon. Kortom: structureel voedselonderwijs voor iedereen gaat zijn vruchten afwerpen. Bij Instock zijn we er bovendien van overtuigd dat wanneer mensen meer weten over hun eten en de waarde er weer van inzien, zij ook minder geneigd zijn om het te verspillen.

Jorrit Kiewik (YFM), Jaap Seidell (hoogleraar VU), Alexander Rinnooy Kan (D66) en Pierre Wind (chefkok) namen tijdens de lancering het woord en vertelden stuk voor stuk waarom het een ‘no-brainer’ is dat we voedselonderwijs moeten willen. Een ware food quiz voor de aanwezige kids zorgde vervolgens voor mooie quotes, als: “een courgette is paars” en “de kip die het meest rent is het gezondst”.

Wij hebben de petitie getekend, jij ook?!