Photo: What to do in The Hague / Culturel: Binnenhof & Hofvijver The Hague

Wat te doen in Den Haag: 10x tips van een local!

Ruby van den Broek Creative Designer
20 augustus 2017
Wat te doen in Den Haag: 10x tips van een local!

Als je Nederland bezoekt, kun je natuurlijk linea recta in de richting van Amsterdam vertrekken. Maar Nederland heeft – as we all know – nog veel meer fantastische steden! Den Haag is daarvan een absolute must-see. Het is niet alleen het politieke hart van Nederland; door de ligging aan de kust is het ook dé spot om tot rust te komen. Bovendien is de binnenstad van Den Haag gevuld met historie, kunst uit de Gouden Eeuw (het Meisje met de Parel!), kun je er goed struinen door winkelstraten en heerlijk eten. Daarom deze blog met tips over wat te doen in Den Haag.

wat te doen in Den Haag Instock
Foto: Wat te doen in Den Haag / Cultureel: Hofvijver passe-partout Den Haag
#1 Cultureel: Musea > Hofvijfer passe-partout

Geen betere stad dan Den Haag om cultuur te snuiven! Een goede tip is dan ook de Hofvijver passe-partout. De Hofvijver is de royale plas naast het Binnenhof, en hieromheen vind je de mooiste musea van Den Haag! Onze favorieten? Het Haags Historisch Museum en de Gevangenpoort, waar eeuwenlang zich de gevangenis van het machtige Hof van Holland bevond! De passe-partout koop je voor €16,- bij deelnemende musea, ProDemos en de VVV Den Haag.

http://www.hofvijverpass.nl

Foto: Wat te doen in Den Haag / Green: Urban Farmers Den Haag
Foto: Wat te doen in Den Haag / Green: Urban Farmers Den Haag

 

#2 Green: Urban farmers

Heb je het Binnenhof, het Mauritshuis en paleis Noordeinde al afgetikt of ben je sowieso op zoek naar een unieke activiteit in Den Haag? Bezoek dan Urban Farmers! Deze stadsboerderij is de grootste van Europa. Op de zesde etage van het voormalige kantoorgebouw ‘De Schilde’ kweken de Urban Farmers vis. Een etage hoger, op het dak, hebben ze een grote kas gebouwd om knapperige sla en sappige tomaten te telen. Dat ziet er niet alleen al lekker uit, maar ook het uitzicht op de stad is om van te smullen!

https://www.urbanfarmers.nl/boerderij/

Foto: Wat te doen in Den Haag / Cultureel: Nutshuis Den Haag
Foto: Wat te doen in Den Haag / Cultureel: Nutshuis Den Haag

 

#3 Cultureel: Nutshuis

Het Nutshuis is een onafhankelijk podium voor kunst, cultuur en maatschappij. Ze willen daarbij vooral mensen instrumenten en kennis aanbieden die hen ondersteunen in het leven. Wat kun je verwachten dan? Tuinconcerten, exposities en een open air cinema… Need we say more? Het Nutshuis is zeker een bezoekje waard!

https://www.nutshuis.nl/agenda

Foto: Wat te doen in Den Haag / Actief: Strand Scheveningen
Foto: Wat te doen in Den Haag / Actief: Strand Scheveningen

 

#4 Actief: Strand

Zodra de zon begint te schijnen, vertrekt heel Den Haag direct naar het strand. En terecht, want de stranden zijn werkelijk fabulous! De fanatiekelingen onder ons kunnen daar hun hart kwijt aan golfsurfen, kitesurfen of suppen. Perfect als het zonnetje door de Haagse wolkenluchten breekt. Maar ook met minder weer lenen de Haagse stranden zich als perfecte uitvalsbasis voor een flinke uitwaaisessie. Tip: Neem een vlieger mee. Daar kun je je de hele middag mee vermaken!

Foto: Wat te doen in Den Haag / Green: Westduinpark Den Haag
Foto: Wat te doen in Den Haag / Green: Westduinpark Den Haag

 

#5 Green: Westduinpark

Het Westduinpark is een park gelegen tussen de haven van Scheveningen en Kijkduin. Dit natuurmonument heeft een belangrijke betekenis voor Den Haag op het gebied van natuur, recreatie, landschap en zeewering. Het is een afwisselend natuurgebied voor de Nederlandse duin- en kuststreek met beschermde leefgebieden voor planten-en diersoorten. Perfect om te wandelen, te fietsen of om paard te rijden, dus!

Foto: Wat te doen in Den Haag / Shopping: Collectiv & LISTed Den Haag

 

#6 Shopping: Collectiv / LISTed

Als je dacht dat goed winkelen alleen in Amsterdam kon, heb je het mis. Wij hebben ons verbaasd over de combinatie van leuke boetieks, hippe ketens, gezellige pleinen en historische gebouwen in de binnenstad van Den Haag. Tips? Loop eens binnen bij Collectiv: een concept store die gerund wordt door 20 ondernemers en designers in de Prinsenstraat. Alles wat je in de winkel ziet, is te koop. Van schilderijtjes, cactussen en stolpjes, tot sieraden, hoedjes en kleding. Plus: er zijn veel leuke hebbedingetjes voor in huis! Een andere concept store-aanrader is LISTed. Hier vind je zorgvuldig uitgezochte fashion: een mix van mooie Scandinavische en Nederlandse merken als Samsøe Samsøe, Anecdote, Amatør, Love Stories en Nudie Jeans. Slenter rond en laat je inspireren door de Haagse binnenstad!

Collectiv
Prinsestraat 5A, Den Haag
http://www.withlovefrom.nl/collectiv/
LISTed
Molenstraat 36, Den Haag
http://www.listed-thestore.com

what_to_do_in_the_hague_coffee_lunch

Foto: Wat te doen in Den Haag / Food: Koffie bij Instock Den Haag
Foto: Wat te doen in Den Haag / Food: Koffie bij Instock Den Haag

 

#7 Food: Instock koffie

Let’s take a break bij Instock! Als je toch in de binnenstad bent, kun je het beste even opladen bij Instock. Iedere dag maken wij ontbijt, lunch en diner van eten wat anders verspild zou zijn. Duurzaam, bijzonder en ontzettend lekker dus! Koffie drink je van Moyee, de eerste FairChain koffie van de wereld. Tip: vraag onze bediening naar het zoet van de dag! Iets lekkers voor bij de koffie, gemaakt van de ingrediënten die er op dat moment in stock zijn. Toevallig voor de Hofvijfer passe-partout gegaan? Dan krijg je 10% korting!

http://www.instock.nl/restaurant/den-haag/

Foto: Wat te doen in Den Haag / Cultureel: Binnenhof & Hofvijver Den Haag
Foto: Wat te doen in Den Haag / Cultureel: Binnenhof & Hofvijver Den Haag

 

#8 Cultureel: Binnenhof & de Hofvijver

Het politieke hart van Nederland vind je in Den Haag. Via het beroemde toegangspoortje stap je zo de Nederlandse historie binnen. Neem een rondleiding en laat je meeslepen door de belangrijkste gebeurtenissen uit onze vaderlandse geschiedenis. Maar hier, op het Binnenhof, is ook de Tweede Kamer gevestigd: de plek waar aan de toekomst wordt gebouwd. Bestijg de trappen van de Ridderzaal, bekijk de troon waarop Koning Willem-Alexander de Troonrede voorleest tijdens Prinsjesdag en kijk uit over de prachtige fontein in de Hofvijver.

Foto: Wat te doen in Den Haag / Cultureel: Netherlands Dance Theater Den Haag
Foto: Wat te doen in Den Haag / Cultureel: Netherlands Dance Theater Den Haag

 

#9 Cultureel: Netherlands Dance Theater

Of je nu bekend bent met de danswereld of op zoek bent naar iets nieuws, het Netherlands Dance Theater is zeker een aanrader om je avond te spenderen! De dansers van deze topgroep laten tijdens verschillende voorstellingen met hun onmogelijke fysieke expressie zien waarom ze tot de beste van de wereld behoren. Het nieuwe seizoen gaat nu in de kaartverkoop en staat vol met verrassende dans- en theatershows.
https://www.ndt.nl/home.html

Foto: Wat te doen in Den Haag / Food: Dineren bij Instock Den Haag
Foto: Wat te doen in Den Haag / Food: Dineren bij Instock Den Haag

 

#10 Food: Instock diner

Wees ook een food rescuer en ga voor die unieke dinerervaring bij Instock! De creatieve chefs van Instock maken iedere dag een verrassend viergangendiner van de oogst van de dag. Zo transformeert die gehavende wortel zich in een heerlijke worteltaart en een vierkant spruitje wordt ineens kimchi voor op je burger.

Reserveer hier een tafeltje (ook geschikt voor grote groepen): http://www.instock.nl/restaurant/den-haag/

Ook leuk om te lezen: