Wat te doen in Amsterdam

Wat te doen in Amsterdam: 11x de vetste hotspots!

6 september 2017
Wat te doen in Amsterdam: 11x de vetste hotspots!

Amsterdam wordt niet voor niets liefkozend het Mokums Paradijs genoemd; de opties zijn eindeloos. Of je nou wilt verdwalen tussen de schots en scheve grachtenpanden, een biertje gaat drinken in een bruin café, de Nachtwacht in het echt wilt zien of uitgescholden wordt door dat ene oude vrouwtje op de Albert Cuypstraat (wie kent haar niet), het kan allemaal! Met zo’n 438 restaurants binnen een straal van 3 kilometer is de keuze in Amsterdam, op zijn zachtst gezegd, reuze. Denk je toch onze hoofdstad al te hebben uitgespeeld? Of wil je eens wat anders doen tijdens je bezoekje? Dat komt goed uit, want wij hebben 11 hotspots op een rijtje gezet, inclusief vette evenementen. Let’s go!

Wat te doen in Amsterdam: Sloterplas / West Beach Filmfestival
Wat te doen in Amsterdam – Green & Culture: Sloterplas / West Beach Filmfestival
#1: GREEN & CULTURE: sloterstrand / west beach filmfestival

In Amsterdam naar het water toe? Jazeker, dat is een mogelijkheid! In Nieuw-West bevindt zich sinds vorig jaar het Sloterstrand: een heel gezellig stukje zandstrand inclusief ligweide onder de bomen, volleybalveld en food trucks. Elk jaar vindt daar het West Beach Openlucht Filmfestival plaats en dit wil je niet missen. Tien avonden lang worden er gratis films gescreend en er is ook een silent disco. Popcorn, film, muziek en boogies… Hello good vibes!

https://www.facebook.com/WestBeachFilmfestival/

Wat te doen in Amsterdam: #2 Electric Ladyland
Wat te doen in Amsterdam – Culture: Electric Ladyland
#2: CULTURE: electric ladyland

Als je zin hebt om van je museumbezoek een echte ervaring te maken, ga dan naar Electric Ladyland. Deze plek – vernoemd naar Jimi Hendrix’ muziekalbum uit 1968 – zit weggestopt in een zijstraatje van de Jordaanse grachten en is bijna niet te vinden. Wat er bijzonder aan is? Het is het eerste en enige museum voor fluorescerende kunst en het dompelt je letterlijk onder in de wereld van deze psychedelische kleuren! Eigenaar en kunstenaar Nick Padalino geeft de rondleidingen. Wedden dat jij je binnen no-time een Flower Power hippie uit de jaren ‘70 voelt?

Adres: Tweede Leliedwarsstraat 5
http://electric-lady-land.com/

Wat te doen in Amsterdam - Shopping: IJhallen
Wat te doen in Amsterdam – Shopping: IJhallen
#3: SHOPPING: ijhallen

Het is dé plek om de allerbeste onontdekte koopjes te scoren: de IJhallen! Deze grootste vlooienmarkt van Europa is een ware treasure hunt voor de meest uiteenlopende spullen: oversized spijkerjasjes uit je opa’s tijd, foute lp’s van Duitse schlagermuziek, raadselachtig keukengerei en de meest bontgekleurde Perzische tapijten. Sta vroeg op, neem een grote tas mee en heb je cashies op voorraad, want hier ga je geheid scoren! En daar hoef je je niet schuldig over te voelen, want tweedehands shoppen is immers duurzaam 😀 Amsterdam-Noord, here we come!

Adres: T.T. Neveritaweg 1
https://ijhallen.nl/

Wat te doen in Amsterdam - Culture: Sexyland
Wat te doen in Amsterdam – Culture: Sexyland
#4: CULTURE: sexyland

Ben je al op de NDSM-werf vanwege de IJhallen? Breng dan ook zeker een bezoekje aan Sexyland. Deze tijdelijke club heeft 365 dagen per jaar een andere eigenaar, wat resulteert in een programma dat rammetjevol zit met de leukste evenementen. Van hiphop afterparties tot aan kunst ruilen en een Comedy Train avond: het gebeurt allemaal in dit creatieve bolwerk! Als je zelf een idee hebt voor een evenement, sla je slag: er zijn nog een aantal avonden vrij.  

Adres: Ms. van Riemsdijkweg 39
https://www.sexyland.amsterdam/

Wat te doen in Amsterdam - Green: Hortus Botanicus
Wat te doen in Amsterdam – Green: Hortus Botanicus
#5: GREEN: Hortus Botanicus

Ook in het midden van onze hoofdstad is het mogelijk om je in het midden van de natuur te bevinden. De Hortus Botanicus is daar het beste voorbeeld van! In deze groene oase kun je heerlijk wegdromen en de meest exotische plantensoorten spotten. Daarnaast is het de missie van de Hortus om actuele vraagstukken tussen mens en plantenwereld centraal te stellen. Er is natuurlijk geen betere manier dan om dat op een interactieve en low-key manier te doen. Daarom organiseert de Hortus allerlei toffe evenementen, zoals bijvoorbeeld de workshop ‘ecosysteem maken in een fles’. Enneh…de Hortus Botanicus is ook een geweldige trouwlocatie!

Adres: Plantage Middenlaan 2A
https://www.dehortus.nl/

Wat te doen in Amsterdam - Food: Instock
Wat te doen in Amsterdam – Food: Instock
#6: FOOD: instock

Bij Instock serveren wij eten wat anders het bord niet haalt. Op basis van de oogst die er binnenkomt creëren onze koks de lekkerste gerechten. Het is dus telkens weer een verrassing wat je eet. Die gehavende wortel wordt bijvoorbeeld een worteltaart, en een vierkant spruitje verandert ineens in kimchi voor bij je burger. Eet je geen vlees of vis? Geen probleem: we hebben altijd een vegetarische of vegan optie. Als je zelf benieuwd bent naar hoe je je eten lekkerder én langer houdbaar kunt maken, komt dat goed uit! We organiseren elke maand een masterclass waarin andere conserveertechnieken centraal staan. Ook is er elke laatste woensdag van de maand een pubquiz bij Instock Amsterdam. Kun je meteen even een borrelplankje redden!

Adres: Czaar Peterstraat 21
www.instock.nl  

 

Wat te doen in Amsterdam - Food & Culture: De Ceuvel
Wat te doen in Amsterdam – Food & Culture: De Ceuvel
#7: FOOD & CULTURE: de ceuvel

Locals hebben deze parel in Amsterdam-Noord al ontdekt, want de Ceuvel is een chill-proof plek om je vrije middag door te brengen! Deze duurzame broedplaats voor creatieve en sociale ondernemers leent zich ook als café, wat betekent dat je er een heerlijk hapje kunt eten terwijl je uitkijkt over het water. Daarnaast zijn er genoeg evenementen die in het teken staan van duurzaamheid, kunst, creativiteit, recyclen en verandering. Wat dacht je van een kledingruil gevolgd door een docu over de kledingindustrie? Wij weten wel welke evenementenkalender we regelmatig checken!

Adres: Korte Papaverweg 2 t/m 6
http://deceuvel.nl

Wat te doen in Amsterdam - Food, Green & Culture: Buurtboerderij 'Ons Genoegen'
Wat te doen in Amsterdam – Food, Green & Culture: Buurtboerderij ‘Ons Genoegen’
#8: FOOD, GREEN & CULTURE: Buurtboerderij ‘Ons Genoegen’

Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? Dan is de buurtboerderij ‘Ons Genoegen’ in het Westerpark the place to go! Er is hier van alles te doen: je kunt er eten, yogalessen nemen, of optredens van bands bijwonen nog voordat ze het grote publiek bereiken. Zin om een filmpje te pakken? Ook dat is mogelijk! Regelmatig worden films in de openlucht gescreend. En voor degenen met groene vingers zijn er ook regelmatig evenementen en workshop waar je je helemaal uit kunt leven!

Adres: Spaarndammerdijk 319
https://www.buurtboerderij.nl/

Wat te doen in Amsterdam - Shopping: LENA The Fashion Library
Wat te doen in Amsterdam – Shopping: LENA The Fashion Library
#9: SHOPPING: lena the fashion library

Het is een veelvoorkomend probleem: je hebt een feest, maar je hebt geen zin om een item aan te schaffen die je erna nooit meer zult dragen. Daar heeft LENA The Fashion Library gelukkig een perfecte oplossing voor! In deze winkel kun je namelijk kledingstukken lenen, voor zo lang als je dat zelf wilt. Op deze manier zeg je dus ‘nee’ tegen fast fashion en werk je mee aan een duurzamere samenleving voor mens & milieu. Heb je iets geleend en ben je er toch verknocht aan geraakt? No worries, je hebt altijd de optie om je pièce de résistance toch te kopen. Ook hebben ze een website, dus kun je overal waar je bent een kijkje nemen.

Adres: Westerstraat 174H
http://www.lena-library.com/

Wat te doen in Amsterdam - Green: Geitenboerderij Ridammerhoeve / Geitenyoga
Wat te doen in Amsterdam – Green: Geitenboerderij Ridammerhoeve / Geitenyoga
#10: GREEN: Geitenboerderij Ridammerhoeve / geitenyoga

In het Amsterdamse Bos is er een scala aan mogelijkheden om je dag door te brengen. Zo kun je er heerlijk relaxt (water)fietsen, kanoën, naar het pannenkoekenhuis of… naar geitenboerderij Ridammerhoeve! Als er iets is wat een mens gelukkig maakt, is het wel het knuffelen met deze aaibare diertjes. Wil je écht iets doen wat je nooit meer vergeet? Ga dan op zaterdag- of zondagochtend naar een les geitenyoga. Wait…what? Je hoort het goed! Kies een geitje uit, neem hem mee naar een andere stal en doe met een groep van ongeveer 15 man de Downward Facing Dog en de Child’s Pose terwijl geiten om en over je heen springen. Hilariteit gegarandeerd (yours truly kan het weten… en raadt het aan!).

Adres: Nieuwe Meerlaan 4, Amstelveen
http://www.geitenboerderij.nl/

Wat te doen in Amsterdam - Culture: Het Bostheater
Wat te doen in Amsterdam – Culture: Het Amsterdamse Bostheater
#11: CULTURE: Het Amsterdamse bostheater

Een ander fijn plekje in het Amsterdamse bos is het Bostheater! Op de openluchttribunes is er genoeg plek voor een uitgebreide picknick op een mooie septemberdag. Daarnaast vinden er geregeld concerten en theater- en kindervoorstellingen plaats. Niets is fijner dan een relaxt dagje in het bos afsluiten met een show die tijdens de ondergaande zon plaatsvindt, right?

Adres: De Duizendmeterweg 7, Amstelveen
http://bostheater.nl

Check hier alle plekjes nog op de kaart!